Jorge AllenJorge Allen
1
0

Biografia
Jorge G. Allen, nascut el 12 de juliol de 1956 a Vicente López, Argentina, és un antic jugador argentí de rugbi a quinze, conegut per jugar com a flanker. La carrera d’Allen és notable no només per les seves actuacions al camp, sinó també per ser el primer jugador argentí en jugar en un equip sud-africà en una època on el rugbi internacional estava menys globalitzat. És una icona de la història del rugbi argentí.

Equips en els quals va jugar (anys)

  • CASI (dècada dels 80-1989)
  • Natal Sharks (1982-1983)
  • L’Aquila (1983-1984)

Allen va començar la seva carrera sènior al Club Atlético San Isidro (CASI), un dels clubs més prestigiosos d’Argentina. El seu talent excepcional el va portar a l’estranger, signant amb els Natal Sharks de Sud-àfrica el 1982, convertint-se en el primer argentí a jugar en un equip sud-africà. Després de la seva experiència a Sud-àfrica, Allen va marxar a Itàlia, on va jugar amb L’Aquila Rugby, abans de tornar a CASI per acabar la seva carrera.

Aparicions internacionals
Allen va aconseguir 26 convocatòries per a l’Argentina entre 1981 i 1989. Va debutar internacionalment el 1981 contra el Canadà a Buenos Aires. Tot i així, prèviament havia representat els Jaguars sud-americans, un equip invitat, el 1980, disputant quatre partits contra els Springboks. Jorge va participar en diverses competicions internacionals importants, inclosa la Copa del Món de Rugbi de 1987 a Austràlia i Nova Zelanda, on va jugar els tres partits de la fase de grups.

Moments clau de la seva carrera

  • Primer argentí a jugar per un equip sud-africà: El 1982, Allen va fer història unint-se als Natal Sharks, convertint-se en el primer argentí en assolir aquest èxit.
  • Victòria al Campionat Sud-americà de Rugbi de 1985: Allen va formar part de l’equip argentí que va guanyar aquest prestigiós campionat regional, consolidant el seu estatus com un dels millors jugadors de Sud-amèrica.
  • Copa del Món de Rugbi de 1987: Allen va representar l’Argentina a la Copa del Món inaugural, jugant en els tres partits de la fase de grups.
  • Campionats Sud-americans de Rugbi guanyats: Jorge Allen va guanyar aquest torneig diverses vegades, incloent-hi els anys 1985, 1987 i 1989, contribuint significativament a la dominància de l’Argentina a la regió durant aquell període.
  • Últim partit internacional: La seva última aparició internacional va ser el 1989, en un partit contra els Estats Units, marcant la fi d’una carrera internacional distingida.

By admin