Ellie KildunneEllie Kildunne
0
0

Biografia
Ellie Kildunne va néixer el 8 de setembre de 1999 a Keighley, Yorkshire, Anglaterra. Des de molt jove va mostrar una gran passió pels esports, especialment el rugbi. Kildunne va créixer jugant tant a rugby league com a rugby union a la seva ciutat natal de Keighley, on sovint era l’única noia al camp. El seu camí en el rugbi va començar als set anys, i va mostrar un talent notable que la va portar a seguir l’esport a nivell professional. També va estudiar Ciències de l’Esport i l’Exercici a la Universitat de St Mary, Twickenham, a través d’un programa de beques, mentre avançava en la seva carrera en el rugbi.

Equips i anys en què va jugar

  1. Keighley Albion – (Equip juvenil de Rugby League)
  2. Keighley RUFC – (Equip juvenil de Rugby Union)
  3. Gloucester-Hartpury – 2017–2018
  4. Wasps – 2020–2021
  5. Harlequins Women – 2021–Present

Aparicions internacionals
Ellie Kildunne ha estat una sensació internacional per Anglaterra des del seu debut el 2017. Fins ara, ha jugat 38 partits per a l’equip nacional d’Anglaterra, marcant 120 punts. També va representar Anglaterra en rugby sevens internacional entre 2018 i 2020.

Moments clau en la seva carrera esportiva

  • 2017: Va debutar amb l’equip de XV d’Anglaterra, marcant un try en el seu primer partit contra el Canadà.
  • 2018 Sis Nacions: Kildunne va jugar un paper clau en la campanya d’Anglaterra, començant cinc dels partits i guanyant el títol de Jugadora del Partit en la victòria contra Irlanda.
  • 2018: Va passar a l’equip de rugby sevens d’Anglaterra, on va contribuir a la classificació exitosa de l’equip pels Jocs Olímpics de 2020.
  • 2020: Va ajudar Anglaterra a guanyar el Campionat de les Sis Nacions Femení.
  • 2021: Va continuar el seu excel·lent rendiment com a part de l’equip d’Anglaterra que va guanyar de nou el Campionat de les Sis Nacions Femení.
  • 2022: Va formar part de l’equip que va competir a la Copa del Món de Rugbi Femení de 2021, celebrada a Nova Zelanda.
  • 2024: Va ser la màxima anotadora de tries en la campanya guanyadora del Grand Slam de les Sis Nacions 2024. Aquell mateix any, va ser convocada per unir-se a l’equip d’Anglaterra en preparació pels Jocs Olímpics de 2024, on va representar Gran Bretanya.

La carrera d’Ellie Kildunne ha estat d’ascens constant, marcada per nombrosos èxits i contribucions als seus equips tant a nivell de club com internacional. Amb la seva versatilitat com a centre i fullback, continua sent una jugadora clau per a Harlequins Women i l’equip nacional d’Anglaterra.

By admin