Daniel DubrocaDaniel Dubroca
1
0

Daniel Dubroca: Millor jugadora de rugbi femení

Daniel Dubroca, nascut el 25 de març de 1954 a Aiguillon, Lot-et-Garonne, França, és un exjugador de rugbi, entrenador i executiu esportiu francès. Dubroca era conegut per les seves habilitats excepcionals com a talonador, una posició clau en el paquet de davanters. Amb una alçada d’1,78 metres i un pes de 93 quilograms, Dubroca era una presència formidable al camp, guanyant-se el sobrenom de “Monsieur Propre” (Senyor Net) per la seva manera de jugar neta i les seves qualitats de lideratge.

Dubroca va passar tota la seva carrera com a jugador al Sporting Union Agen, on va debutar el 1972 i va jugar fins a la seva retirada el 1990. Va ser una part crucial de l’equip, contribuint a múltiples victòries de campionats a les lligues nacionals franceses.

Equips i anys de joc

Sporting Union Agen (1972–1990)

Carrera Internacional

Daniel Dubroca va ser convocat per primera vegada a la selecció nacional francesa, Les Bleus, el juliol de 1979 per enfrontar-se als All Blacks. Ràpidament es va establir com un jugador clau i va ser nomenat capità el 1985, un rol que va mantenir fins al seu últim partit internacional el març de 1988 contra Gal·les. Durant la seva carrera internacional, Dubroca va obtenir 33 internacionalitats i va marcar dos assaigs, sumant un total de vuit punts (ja que els assaigs valien quatre punts en aquell moment).

Copa del Món de Rugbi 1987

Dubroca va capitanejar França durant la Copa del Món de Rugbi inaugural el 1987, celebrada a Nova Zelanda. Sota la seva direcció, França va tenir una actuació impressionant, acabant com a subcampions. L’equip, que comptava amb estrelles com Philippe Sella i Serge Blanco, va tenir un rendiment excepcional durant tot el torneig. Van liderar el seu grup, superant reptes com un empat contra Escòcia, i van derrotar Fiji als quarts de final i Austràlia a les semifinals. No obstant això, no van poder superar la selecció amfitriona, els All Blacks, a la final.

Carrera com a entrenador

Després de la seva retirada com a jugador, Daniel Dubroca va fer la transició a entrenador. El juliol de 1990, després de la dimissió del fogós Jacques Fouroux, Dubroca, com a últim capità de l’equip nacional, va ser nomenat entrenador en cap de Les Bleus. El seu període com a entrenador va incloure el Campionat de les Cinc Nacions de 1991, on França gairebé va guanyar el títol, perdent davant Anglaterra en el partit final.

La carrera d’entrenador de Dubroca també el va portar a dirigir França en la Copa del Món de Rugbi de 1991, celebrada a Anglaterra. Malauradament, l’equip va ser eliminat als quarts de final per Anglaterra, fet que va marcar la fi del període de Dubroca com a entrenador de l’equip nacional.

Honors i assoliments

  • Campionat de les Sis Nacions: guanyador (1987)
  • Campionat Top 14: guanyador (1975-76, 1981-82, 1987-88) amb el Sporting Union Agen
  • Challenge Yves du Manoir: guanyador (1983)

Llegat

Daniel Dubroca continua sent una figura respectada en el rugbi francès, conegut per la seva dedicació i lideratge tant dins com fora del camp. Les seves contribucions com a jugador i capità van ajudar a consolidar el lloc de França en el rugbi internacional, i la seva breu però impactant carrera com a entrenador va demostrar encara més el seu profund coneixement del joc. El llegat de Dubroca continua inspirant les futures generacions de jugadors i aficionats del rugbi a França i més enllà.n els quarts de final per Anglaterra.

By admin