Sue DaySue Day
0
0

Biografia Susan Margaret Day MBE, coneguda com Sue Day, va néixer el 29 d’octubre de 1972 a Anglaterra. Amb una alçada de 1,66 metres i un pes de 70 quilograms, Day és una jugadora de rugbi de la unió versàtil que va jugar predominantment com a defensa, però també va destacar com a ala i al centre. La seva carrera es va estendre durant més d’una dècada, durant la qual va fer contribucions significatives tant al seu club, Wasps RFC, com a la selecció nacional d’Anglaterra.

Equips i Anys Jugats

  • Wasps RFC (1996-2010)

Internacionalitats

  • Anglaterra: 59 internacionalitats (1997-2009)
  • Punts: 305

Aspectes Destacats de la Carrera

Primers Anys i Èxit al Club Sue Day va començar el seu viatge en el rugbi amb les London Wasps Ladies, un equip que va representar des de 1996 fins a la seva retirada el 2010. La seva trajectòria a Wasps RFC es va caracteritzar per actuacions i lideratges excepcionals, ajudant a elevar l’estatus del club en el rugbi femení.

Carrera Internacional de Rugbi Day va debutar amb la selecció nacional d’Anglaterra el 1997 en un partit contra Espanya. La seva versatilitat li va permetre jugar en diverses posicions, incloent ala, centre i defensa, fet que la va convertir en un actiu inavaluable per a l’equip. Al llarg de la seva carrera internacional, Day va guanyar 59 internacionalitats i va anotar 305 punts, convertint-se en la màxima anotadora d’assajos d’Anglaterra amb 61 assajos.

Day va participar en tres Copes del Món de Rugbi, mostrant les seves habilitats a l’escenari global. El seu rècord de 19 assajos en les Copes del Món de la IRB és un testimoni de la seva capacitat excepcional i roman imbatut. El seu lideratge i joc estratègic van ser crucials en les campanyes d’Anglaterra durant aquests tornejos.

Rugbi a Set Després de retirar-se del rugbi de 15, Day va tornar a l’arena internacional per capitanejar l’equip d’Anglaterra de Rugbi a Set. Sota la guia dels entrenadors Simon Amor i Mike Friday, va liderar l’equip a la Copa del Món de Rugbi a Set de 2009, demostrant la seva habilitat i passió duradores pel joc.

Logros i Rècords Significatius

  • Màxima anotadora d’assajos en les Copes del Món de la IRB amb 19 assajos.
  • Màxima anotadora d’assajos d’Anglaterra amb 61 assajos en 59 internacionalitats.

Lideratge i Llegat El 2013, Sue Day va fer història en convertir-se en la primera presidenta femenina de Wasps FC en els seus 146 anys d’història, un èxit que va subratllar el seu impacte tant dins com fora del camp. El seu nomenament com a presidenta va ser un pas significatiu per a la igualtat de gènere en l’administració esportiva.

Honors i Premis En reconeixement a les seves contribucions al rugbi i els seus esforços per promoure la igualtat de gènere en els esports, Sue Day va ser nomenada Membre de l’Orde de l’Imperi Britànic (MBE) en els Birthday Honours del 2020. Aquest prestigiós premi va destacar la seva influència i dedicació per avançar en els rols de les dones en els esports.

By admin