Jannie BreedtJannie Breedt
0
0

Biografia

Johannes Christoffel Breedt, conegut habitualment com Jannie Breedt, va néixer el 4 de juny de 1959 a Kempton Park, Gauteng, Sud-àfrica. Amb una alçada d’1,93 metres i un pes de 98 quilograms, Breedt era una presència imponent al camp de rugbi, jugant principalment com a Número 8 i Flanker. Va assistir a la Kempton Park High School, on els seus talents de rugbi van començar a florir, eventualment conduint a una carrera il·lustre tant en rugbi provincial com internacional.

Equips i Anys Jugats

Equips Provincials:

Northern Transvaal (1981–1984): 47 aparicions Transvaal (1985–1992): 118 aparicions Equip Internacional:

Sud-àfrica (1986–1992): 8 caps Caps Internacionals

Breedt va ser seleccionat 8 vegades per a l’equip nacional sud-africà, els Springboks, des de 1986 fins a 1992. Va jugar contra alguns dels millors equips del món, mostrant les seves habilitats i lideratge en l’escenari internacional.

Moments Destacats de la Carrera

Carrera en el Rugbi Provincial Jannie Breedt va començar la seva carrera en el rugbi provincial amb Northern Transvaal el 1981. Les seves actuacions ràpidament el van marcar com un jugador destacat, i el 1985 es va traslladar a Transvaal. A Transvaal, Breedt va fer veritablement la seva marca, jugant 118 partits i convertint-se en el primer jugador en capitanejar la província més de cent vegades, amb 102 capitanies al seu nom. Sota el seu lideratge, Transvaal va arribar a quatre finals de la Currie Cup, encara que van acabar com a subcampions en cada ocasió. La dedicació i el lideratge de Breedt van ser instrumentals per mantenir la competitivitat de Transvaal durant el seu mandat.

Carrera en el Rugbi Internacional La carrera internacional de Breedt va començar amb el seu debut en test per als Springboks contra els New Zealand Cavaliers el 10 de maig de 1986, a Newlands, Ciutat del Cap. Va jugar els quatre partits de la controvertida sèrie contra els Cavaliers. El 1989, Breedt va ser nomenat capità dels Springboks per als dos partits de test contra el World XV, convertint-se en el 41è capità de test dels Springboks. La seva carrera internacional el va portar a guanyar 8 caps, incloent partits contra Nova Zelanda i Austràlia el 1992.

Partits Notables:

Debut contra els New Zealand Cavaliers: 10 de maig de 1986, a Newlands, Ciutat del Cap. Els Springboks van guanyar 21-15. Capitania contra el World XV: 26 d’agost de 1989 i 2 de setembre de 1989, liderant Sud-àfrica a victòries en ambdós partits. Partits contra Equips Top: Va jugar contra Nova Zelanda i Austràlia el 1992, marcant el final de la seva carrera internacional. Reconeixements Les destacades actuacions de Breedt el 1985 li van valer una nominació al premi SA Rugby Player of the Year. Encara que no va guanyar, ser nominat al costat de jugadors com Schalk Burger, Gerrie Sonnekus, Danie Gerber i el guanyador eventual Naas Botha, va ser un testimoni de la seva habilitat i impacte en el joc.

By admin