Pierre BerbizierPierre Berbizier
0
0

Biografia

Pierre Berbizier, nascut el 17 de juny de 1958 a Saint-Gaudens, Haute-Garonne, França, és un celebrat exjugador i entrenador de rugbi. Amb una alçada de 1,69 metres i un pes de 70 quilograms, Berbizier és conegut principalment pel seu paper com a mig de melé. Va debutar com a professional el 1976 amb el FC Lourdes i es va retirar el 1991 amb el SU Agen.

Equips i Anys Jugats

FC Lourdes (1976-1985) SU Agen (1985-1991)

Seleccions Internacionals

Berbizier va ser convocat per a la selecció francesa, Les Bleus, el 1981 i va jugar durant una dècada fins al 1991. Va aconseguir 56 caps durant la seva carrera internacional.

Moments Destacats de la Carrera

Carrera de Club: Pierre Berbizier va debutar al primer equip del FC Lourdes als 18 anys. El 1985, va traslladar-se al Sporting Union Agen, on va guanyar la lliga el 1988 i va concloure la seva carrera com a jugador el maig de 1991.
Participació en la Copa del Món: Berbizier va participar en la Copa del Món de Rugbi de 1987 a Nova Zelanda. Va formar part d’una forta selecció francesa que va arribar a la final. França va realitzar un excel·lent torneig, guanyant el seu grup i derrotant Fiji als quarts de final i Austràlia a les semifinals. Finalment, van quedar subcampions, perdent davant Nova Zelanda a la final. Berbizier va anotar l’únic assaig per a França a la final.

Carrera d’Entrenador: Després de retirar-se com a jugador, Berbizier va passar a ser entrenador. Va ser nomenat entrenador de la selecció francesa després de la Copa del Món de 1991 i va dirigir l’equip fins a la Copa del Món de 1995 a Sud-àfrica, on França va aconseguir el tercer lloc. El seu mandat va incloure una victòria notable contra Anglaterra després de quatre anys.

El 1998, Berbizier va abraçar l’era professional del rugbi entrenant el Rugby Club Narbonne durant tres temporades. El 2005, va assumir el càrrec d’entrenador principal de la selecció italiana, una posició que va ocupar fins a la Copa del Món de 2007 a França. Tot i que Itàlia va ser eliminada a la fase de grups, la influència de Berbizier va ser significativa.

La seva última posició com a entrenador va ser amb el Racing Métro 92, on va servir durant cinc temporades fins a la seva retirada el 2012. Durant la seva última temporada, va contractar Gonzalo Quesada com a entrenador de xuts. El 2017, es va unir a l’Aviron Bayonnais.

Conclusió

Les contribucions de Pierre Berbizier al rugbi, tant com a jugador com a entrenador, han deixat una empremta inesborrable en l’esport. La seva ment estratègica i qualitats de lideratge han inspirat molts dins la comunitat del rugbi, consolidant el seu llegat com un dels grans de la història del rugbi.

By admin