Women_Rugby_World_Cup_2025Women_Rugby_World_Cup_2025
1
0

En un gir d’esdeveniments sorprenent, l’equip de rugbi femení del Brasil, As Yaras, va aconseguir una victòria històrica sobre Las Tucanes de Colòmbia, assegurant el seu lloc a la Copa del Món de Rugbi Femení 2025 a Anglaterra. Això marca la primera vegada que el Brasil derrota Colòmbia en set intents, superant una significativa diferència en el rànquing i una història de derrotes anteriors.

Abans del partit, el Brasil havia perdut tots els sis enfrontaments anteriors amb Colòmbia i es trobava 25 llocs per sota en el Rànquing Mundial de Rugbi Femení. Malgrat aquestes dificultats, el Brasil va dominar el play-off sud-americà celebrat a Luque, demostrant una habilitat i resiliència remarcables.

El partit va veure el Brasil prenent el control des del principi. Iris Coluna, Isadora Lopes, Eshyllen Coimbra i Aline Mayumi van marcar assajos, impulsant el Brasil a un avantatge de 22-8 al descans. Colòmbia va mostrar signes de potencial remuntada en la segona meitat, però la defensa del Brasil es va mantenir ferma.

En l’últim quart, Yasmin Soares i Mariana Nicolau van creuar la línia de marca, assegurant la victòria del Brasil per 34-13 i extingint les esperances de recuperació de Colòmbia. Aquesta victòria no només marca un important fita per al rugbi femení brasiler, sinó que també assegura el seu debut a la prestigiosa Copa del Món el 2025.

La victòria és un testimoni del creixement i la determinació del Brasil en aquest esport, prometent un futur emocionant mentre es preparen per competir en l’escenari mundial.