Mundial de Rugbi Femení Austràlia 2025

1
0

Camí cap a la Copa del Món de Rugbi Femení 2025

El Camí de Classificació Revelat World Rugby ha descrit oficialment el camí que els equips nacionals femenins han de seguir per assegurar-se un lloc a la propera Copa del Món, que se celebrarà a Anglaterra el 2025. Aquest procés de selecció implica la participació en la segona edició del WXV el 2024, una competició que va debutar la temporada passada i que promet ser una etapa competitiva crucial per als contendents.

Les seus d’aquesta competició estan repartides entre Canadà (Nivell 1), Sud-àfrica (Nivell 2) i Dubai (Nivell 3), desenvolupant-se al llarg de tres emocionants jornades:

Primera Ronda: divendres, 27 de setembre – diumenge, 29 de setembre
Segona Ronda: divendres, 4 d’octubre – diumenge, 6 d’octubre
Tercera Ronda: divendres, 11 d’octubre – diumenge, 13 d’octubre

Últimes notícies de la Copa del Món de Rugbi Femení 2025:

. Brasil Assegura la seva Plaça a la Copa del Món de Rugbi Femení 2025
, El triomf de Fiji en el Campionat d’Oceania de Rugbi Femení 2024 assegura el Mundial de Rugbi 2025
. Els EUA aconsegueixen la victòria a la final de la World Rugby Pacific Four Series
. Sud-àfrica aconsegueix una plaça a la Copa del Món de Rugbi Femení 2025
. El Japó assegura el seu lloc a la Copa del Món de Rugbi Femení 2025 amb una victòria contundent
. Irlanda ha aconseguit classificar-se per a la Copa del Món de Rugbi Femení 2025

Ja en la Cursa Cap a la Copa del Món

Quatre equips ja han assegurat el seu lloc en aquest prestigiós torneig gràcies al seu excel·lent rendiment a les semifinals de la Copa del Món a Nova Zelanda 2021. Entre aquests es troben les campiones i amfitriones actuals, les Black Ferns de Nova Zelanda, l’equip d’Anglaterra, que va guanyar la plata a més de ser campiones de les Sis Nacions Femenines i del WXV inaugural, juntament amb França i Canadà.

El Procés de Classificació A més, sis equips obtindran la seva classificació com a campions dels tornejos regionals que se celebraran el 2024. Aquests tornejos abasten diverses regions i competicions:

Campionat d’Àsia de Rugbi Femení: amb la participació del Japó, Hong Kong Xina i Kazakhstan.
Sis Nacions Femenines Guinness: on competiran Gales, Irlanda, Escòcia i Itàlia, malgrat que Anglaterra i França ja estiguin classificades.
Campionat d’Oceania de Rugbi Femení: veurà la competició de Fiji, Papua Nova Guinea, Samoa i Tonga. Sèrie del Pacífic Quatre: inclou Nova Zelanda i Canadà, ja classificats, juntament amb Austràlia i els EUA. Copa Africana de Rugbi Femení: amb equips com Sud-àfrica, Kenya, Madagascar i Camerun. Play-off de Sud-amèrica. Les sis places finals es concediran als equips millor classificats al WXV que encara no s’hagin classificat per altres mitjans. Aquí és on equips com Les Leonas tenen l’oportunitat de brillar i assegurar el seu lloc entre les 16 millors nacions de rugbi del món.

Aquest detallat procés de classificació no només promet enfrontaments emocionants en el camí cap a la Copa del Món de Rugbi Femení 2025, sinó que també destaca el creixent nivell competitiu i la importància del rugbi femení a nivell mundial. El camí és clar, i els contendents ja estan planejant conquerir un dels escenaris més prestigiosos de l’esport internacional.

Amb sis places en joc per a la Copa del Món, assegurar un lloc en cadascun dels grups del WXV mai no ha estat tan crític. La cursa comença al març, amb cada equip fixant-se l’objectiu d’assegurar una de les 18 places disponibles a través de les seves competicions regionals, amb l’aspiració de competir a la Copa del Món d’Anglaterra.

Nivell 1:
.Top 3 de les Sis Nacions
.Top 3 de la Sèrie del Pacífic Quatre

Nivell 2:
.Guanyador de la Copa Africana de Rugbi Femení
.Guanyador del Campionat d’Àsia de Rugbi Femení
.4t i 5è de les Sis Nacions Guanyador del play-off entre el 6è de les Sis Nacions i el campió del Campionat .Europeu de Rugbi Femení
.4t de la Sèrie del Pacífic Quatre

Nivell 3:
.2n de la Copa Africana de Rugbi Femení
.2n del Campionat d’Àsia de Rugbi Femení
.Perdedor del play-off entre el 6è de les Sis Nacions i el campió del Campionat Europeu de Rugbi Femení
.1r i 2n del Campionat d’Oceania de Rugbi Femení
.Guanyador del play-off entre els Països Baixos i Colòmbia (després de la victòria d’Irlanda en el WXV 3 el .2023, Europa guanya el dret a competir per la plaça)